top of page

Etsimme:
Koordinoiva dramaturgi

Innostutko mahdollisuudesta saada työskennellä kotimaisen näytelmäkirjallisuuden ja kantaesitysten laadun ja tulevaisuuden eteen? Onko sinulla dramaturgin ammattitaito ja kyky koordinoida moninaista toimintakokonaisuutta? Tunnetko suomalaista teatterikenttää ja haluatko tehdä tiivistä yhteistyötä ammattiteattereiden ja freelancer-tekijöiden kanssa? 

 

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla juuri oikea henkilö täydentämään osaamisellasi Uuden näytelmän toimiston dramaturgitiimiä.

Koordinoivan dramaturgin tehtävä on osa-aikainen (50–75%) ja määräaikainen (enintään syksyyn 2025). Työ alkaa sopimuksen mukaan, kuitenkin viimeistään elokuussa 2024. 

MITEN HAET TEHTÄVÄÄN?

Tarkemmat ohjeet hakemuksen laatimiseksi sekä lisätietoa tehtävästä ja UNTOsta työpaikkana löydät rekryinfopaketista.

Hakemuksesi tulee olla UNTOlla viimeistään
pe 17.5.2024 klo 15.

Luot työssäsi kontakteja ja yhteyksiä kumppaniteatterien ja freelancer-tekijöiden välille mm. suunnittelemalla ja toteuttamalla erilaisia foorumeita kohtaamisille, yhteisille työskentelyille ja yhteiselle ajattelulle. Pidät myös yhteyttä muihin teatterialan toimijoihin.

 

Osaamisestasi ja orientaatiostasi riippuen myös viestinnän ja hallinnon tehtävät sekä UNTOn rakenteellinen kehittäminen voivat olla osa työtäsi.

 

Osana UNTOn ydintiimiä sinulla on siis keskeinen rooli UNTOn tehtävän toteuttamisessa ja toiminnan kehittämisessä. Työlläsi on ratkaisevaa vaikutusta siihen, millaiseksi UNTO ja sen tulevaisuuden näkymät muodostuvat. UNTOn toiminta rakentuu vahvasti yhteistyön varaan, joten yhteistyö- ja vuorovaikutustaitosi ovat työssäsi tärkeät valttikortit. Lisäksi tarvitset tehtävässä vahvaa suomenkielentaitoa sekä kykyä kantaa vastuuta.

Mistä koordinoivan dramaturgin työ koostuu?

Työsi arjessa painottuvat – ainakin aluksi – UNTOn kehitysvaiheen koordinointiin liittyvät tehtävät, joissa tarvitset osaamista, oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä ja kykyä kantaa vastuuta kokonaisuudesta. Työssäsi suunnittelet toimintaa ja organisoit UNTO-työtä sekä luot yhteisiä työtapoja.

 

Pääset hyödyntämään osaamistasi dramaturgina sekä teatterityön ja sen tuotantorakenteiden tuntemustasi dramaturgisen työn toimeksiantojen räätälöimisessä ja niistä sopimisessa. Osallistut myös toimeksiantojen toteuttamiseen, sikäli kuin ammattitaitosi niihin soveltuu. Toimeksiannoissa UNTO tekee dramaturgista työtä kumppaniteattereissa. Näissä UNTO ensisijaisesti toimii freelancer-näytelmäkirjailijoiden ja ohjaajien tukena, kun näytelmätekstejä työstetään kohti esitystä.

Hakuprosessin eteneminen

toukokuu, vko 20
pe 17.5.2024 klo 15 deadline lähettää hakemus

toukokuu, vko 21
Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun,
haussa eteneville toimitetaan ennakkotehtävä
kaikkiin hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä

kesäkuu, vko 23
ke 5.6.24 ja to 6.6.24 haastattelut

Valintapäätös tehdään viikon aikana, 
kaikkiin haastateltuihin hakijoihin ollaan yhteydessä

kesä–heinäkuu 2024
Työhön perehtymistä mahdollisuuksien mukaan

elokuu 2024
Työn aloitus viimeistään

Lisätietoja

Olemme koostaneet hakemisen tueksi seikkaperäistä tietoa koordinoivan dramaturgin tehtävästä ja UNTOsta työpaikkana sekä tarkemmat hakuohjeet rekryinfopakettiin. Tutustu aluksi sen sisältöön. Tarkista myös löytyisikö kysymykseesi vastaus alta usein kysyttyjen kysymysten -osiosta, jota täydennämme haun aikana. Mikäli kaipaat vielä lisätietoa, ota suora yhteys meihin, UNTOn ytimeen. Voit tulla myös kuulolle etäinfoon!

Tiedustelut suoraan UNTOn ytimeltä

  • Antti Hietala, ‭040 523 8667‬
    soittoajat: ke 8.5. 11-12 ja ke 15.5. klo 12-13 

  • Elina Snicker, ‭050 544 1977‬
    soittoajat: pe 3.5. klo 10-11 ja ti 14.5. 10-11

  • unto.rekry@gmail.com

  • Yksi UNTOn dramaturgin toimenkuvista on freelancer-tekijöiden (esim. näytelmäkirjailija, ohjaaja) sekä kumppaniteatterien henkilökunnan kanssakulkijana ja sparraajana toimiminen taiteellisissa prosesseissa. UNTOn dramaturgi ei itsenäisesti kirjoita, dramatisoi tai ideoi näytelmiä tai muita esityksiä kumppaniteatteriensa näyttämöille. UNTOn dramaturgi ei siis tee itsenäistä taiteellista työtä, vaan hänen työnsä on aina suhteessa johonkin toiseen työhön.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

bottom of page